Pakopeli 8/?: Kaapatun lentokoneen pelastaminen nostattaa aidosti sykettä

Mitä tekisit, jos rauhallinen lento saisi yhtäkkiä dramaattisen käänteen ja kone kaapattaisiin kymmenen kilometrin korkeudessa? Tähän toimintaelokuvista tuttuun kauhukuvaan pääsee nyt eläytymään tosielämän pakopelissä Helsingin Katajanokalla. Exite Live Gamesin Airplane-pelissä pelaajat yrittävät pelastaa lentokoneen kaapparien kynsistä. Aikaa on tuttuun tapaan 60 minuuttia.

Ennen arviota kuitenkin taas nämä perinteiset:

*** Tämä on tosielämän pakopeleistä kertovan arviosarjan kahdeksas osa. Lue ensimmäinen osa (Escape Room Helsinki: Dinner Party) ja tietoa peleistä ylipäätään täältä. Lue myös nämä: toinen osa (Labyrinth Games: Internship), kolmas osa (InsideOut Escape Games: Escape from the surprise party), neljäs osa (Escape Room Korjaamo: Apocalypse), viides osa (Room Escape Running Rabbit: Child’s Play), kuudes osa (Amazed Games: Kaksoisagentti X), seitsemäs osa (Room Escape Running Rabbit: Murharyhmä: Kitaristin kuolema) sekä joulukuussa 2015 julkaistu Ajankohtaista Helsingin tosielämän pakopeleistä.***

EXITE_3
Tervetuloa koneen ohjaamoon – kunhan ensin selvität, miten sinne pääsee! Kuva: Exite Live Games

Lentokonekaappaus on minusta haastava lähtökohta pakopelille juuri siksi, että se on monille hyvin tuttu valkokankaalta ja kotitelevisioista. Miten luoda aidonoloiset puitteet kerrostaloon? Exite Live Games on löytänyt tähän pulmaan hienoja ratkaisuja. Lavasteet ovat ilahduttavan autenttisen oloisia, joten lentokone todella tuntuu lentokoneelta. Matkustamon lisäksi pääsee tutkimaan muitakin tiloja.

Exite Live Games kuvailee Airplanea vaikeusasteeltaan haastavaksi. Tehtävissä oli aika paljon numerosarjojen etsintää, mutta onneksi varsin luovasti ja monipuolisesti eikä pelkästään tavaroita kaivamalla. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, kun penkoo huonetta ja tutkii esineitä: me jouduimme pyytämään vihjeen ihan vain siksi, ettemme olleet riittävän huolellisia. Minusta tämä huone myös vaatii ehkä tavallistakin enemmän tiimipelaamista ja sitä, että kommunikoi jatkuvasti löydöistään ja ajatuksistaan muille pelaajille.

Meillä tiimissä oli neljä jäsentä. Teena, Aleksi ja Viivi olivat kaikki pelanneet pakopeliä kerran aikaisemmin, minulle tämä peli oli kahdeksas. Kokemuksesta oli jälleen hyötyä, mutta tuskin Airplanen läpäisy olisi mikään mahdoton tavoite ensikertalaisillekaan. Tekemistä riittää, joten en ehkä ihan heti lähtisi yrittämään ulospääsyä vain kahden hengen voimin. Neljä oli varsin sopiva määrä tähän huoneeseen, eikä viisikään olisi ollut liikaa.

Tiimimme eli blogisti, Viivi, Teena ja Aleksi pelin jälkeen. Kiitos kuvasta Exite Live Gamesin omistajalle! Kuvan oikeudet: Meri Liukkonen

Huoneessa on ruutu, jolta voi seurata jäljellä olevaa aikaa. Myös vihjeet tulevat samaiselle ruudulle. Meillä viimeiset kahdeksan minuuttia todella nostattivat sykettä. Varsinkin viimeinen tehtävä oli huikean osuva ja vei ajatukset jälleen suoraan toimintaelokuvien jännittävimpiin hetkiin.

Pelastuminen jäi ihan viime tippaan: pääsimme huoneesta ulos ajassa 00.58. Exite Live Gamesin Facebook-sivuilla kerrotaan, että huoneen ennätysaika on noin 35 minuuttia. Se on jo todella kova suoritus, kun huoneen on ylipäätään läpäissyt noin puolet pelaajista. Ilman vihjeitä olisi meilläkin tainnut kone jäädä kaapparien armoille.

Osa pakopelifirmoista on kansainvälisiä tai tarjoaa ainakin huonekonsepteja, jotka on hankittu ulkomailta Exite Live Games puolestaan on suomalainen yritys ja suunnitellut huoneensa alusta loppuun asti itse. Airplane on firman ensimmäisen peli, mikä nostaa odotukset korkealle myös tuleville huoneille.

Exiten aulaa. Kuva: Exite Live Games

Koko paketti tuntuu olevan kasassa: Paikan päälle pääsee keskustasta nopeasti ratikalla ja miksei kävellenkin. Aulatilat ovat viihtyisät, yrityksen perustaja ystävällinen ja kaikki toimii saumattomasti alusta loppuun. Kaipaamaan jäin ehkä vain suuria yllätyksiä ja sellaisia hieman yliluonnollisen oloisia tehokeinoja, joihin pakopeleissä välillä törmää. Huone oli kuitenkin toteutettu teknisesti ja visuaalisesti todella korkeatasoisesti.

Suosittelen Airplanea lämpimästi etenkin toimintagenren ystäville. Pelottava tämä peli ei ole, sopivasti jännittävä vain. Airplane menee ehdottomasti tähän asti testaamieni pelien top kolmoseen.

Exite Live Games, Katajanokankatu 4 A 17. Keväällä 2016 tarjolla kaksi peliä, kolmas aukenee näillä näkymin alkukesästä. Ryhmäkoko 2–5 henkeä, peliaika 60 min. Pelin hinta 26–50 e per pelaaja riippuen päivästä ja pelaajajamäärästä, isot ryhmät voivat kysyä alennusta. Tarkat hintatiedot, aikataulut, varaukset ja lisätiedot Exiten kotisivuilta. Kurkkaa myös tunnelmia ja pelaajakuvia yrityksen Facebook-sivulta.

Lämmin kiitos ilmaisesta pelikerrasta Exite Live Gamesille! Tämän kirjoituksen pääkuvassa koneen matkustamossa tapahtuu kummia. Kuva: Exite Live Games.

4 vastausta artikkeliin “Pakopeli 8/?: Kaapatun lentokoneen pelastaminen nostattaa aidosti sykettä

 1. Kiitos hyvästä blogisarjasta! Näitä tosielämän pakopelejä alkaa Helsingissäkin olla jo sen verran, että ilman tällaisia arvioita on vaikea tietää, mistä kannattaisi aloittaa.

  Tykkää

  1. Hei Tero! Lämmin kiitos kommentistasi. Mukava kuulla, että olet kokenut sarjan hyödylliseksi. Huomasit varmaan tuon listauksen viime vuoden loppupuolella? Pakopelejä avataan tosin nyt sellaista vauhtia, että on kyllä vaikea pysyä perässä. Itse lähtisin valinnassa ennen kaikkea siitä, mikä teema kiinnostaa. Oletko ehtinyt pelaamaan vielä? Mielelläni kuulen muidenkin kokemuksista eri peleistä. Varo vaan, peleihin jää helposti koukkuun! 😉

   Tykkää

 2. Huhhuh, lupaavalta kuulostaa! Minä en ole saanut vieläkään aikaiseksi mennä pakopelaamaan uudestaan , pitääpä houkutella kavereita nyt mukaan niin sitten saisi ehkä itsensä aktivoitua. Kiitos kun kirjoitat ja esittelet näitä, osaan sitten skipata mulle liian jännät pelit 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s