Pakopeli 7/?: Kitaristin kuolema yllätti ja haastoi lokkibändin

Helsingin Herttoniemessä on joulukuusta lähtien päässyt selvittämään bändikämpällä sattunutta murhaa. Kun kuulin tästä pelistä, tiesin heti, ketkä pyydän seurakseni sitä pelaamaan: tuntemani bändin jäsenet tietenkin! Viisihenkinen The Singing Seagulls tarttui haasteeseen mielellään. Koska Room Escape Running Rabbitin Murharyhmä: Kitaristin kuolema -peliä voi pelata isommallakin joukolla, lähti mukaan myös kaksi mukavaa naista lokkibändiläisten lähipiiristä.

Ennen arviota kuitenkin taas nämä perinteiset:

*** Tämä on tosielämän pakopeleistä kertovan arviosarjan seitsemäs osa. Lue ensimmäinen osa (Escape Room Helsinki: Dinner Party) ja tietoa peleistä ylipäätään täältä. Lue myös nämä: toinen osa (Labyrinth Games: Internship), kolmas osa (InsideOut Escape Games: Escape from the surprise party), neljäs osa (Escape Room Korjaamo: Apocalypse), viides osa (Room Escape Running Rabbit: Child’s Play), kuudes osa (Amazed Games: Kaksoisagentti X) sekä joulukuussa 2015 julkaistu Ajankohtaista Helsingin tosielämän pakopeleistä.***

Heti alkuun täytyy todeta, että kahdeksan hengen porukalla pelaaminen osoittautui melko haastavaksi. Oli vaikea pysyä perillä kaikesta siitä, mitä ympärillä tapahtui, eikä tekemistä aina riittänyt tarpeeksi kaikille. Jotkin yllätykset tuntuivat myös menevän hieman ohi silmien, kun oli kääntynyt toiseen suuntaan juuri ratkaisevalla hetkellä.

Toinen miinus tulee tällä kertaa tekniikasta: Ainakin yksi lukko tuntui vihoittelevan meille eikä auennut ensi yrittämällä, vaikka kääntelimme siihen oikeat suunnat. Aikaa hukkaantui sitten ylimääräisiin virityksiin, kun koetimme muita mahdollisuuksia ennen kuin hoksasimme yrittää alkuperäistä uudelleen. Tässä pelissä ei muuten ole kelloa esillä, kuten ei myöskään Running Rabbitin Child’s Play -huoneessa, josta selvitin kaveriporukalla tien ulos viime syksynä.

Sitten niihin runsaisiin plussiin. Pelistä jäi tosi hyvä ja innostunut mieli. Bändikämpän sisustus oli hauskan autenttinen, tosin lokkien mielestä kämpässä oli aivan liian siistiä. Pelatessa pääsi hypistelemään monenlaisia musiikkivehkeitä rumpukapuloista vanhoihin vinyyleihin. Erityisen kivaa oli, että arvoituksissakin hyödynnettiin soittimia ja muuta teemaan sopivaa tavaraa oivaltavasti.

Muutenkin arvoitukset olivat monipuolisia ja sopivan hankalia. Huoneessa sai kokea isoja yllätyksiä, mistä tietysti annan valtavan plussan. Pelinohjaaja ja paikan omistaja kertoi meille etukäteen, ettei mihinkään tarvitse lähteä ryömimään. Pelatessa sitten tämäkin huomautus osoittautui yllättävän aiheelliseksi.

Vihjeitä puolestaan sai oven alta livautettuina lappuina silloin, kun pelinohjaaja katsoi sen tarpeelliseksi. Meillä vihjeitä taisi tulla muutama. Jotta bändikämpästä pääsi ulos, piti oikeasti ratkaista, kuka oli murhannut kenet, miksi ja millä välineellä. Tarina tuntui yhtenäiseltä ja kuvitteellinen hevibändi Stones katu-uskottavalta. Pelaaminen meni hyvin tiukille, ja viimeiset minuutit olivat siksi adrenaliinin täytteisiä. Saimme lopulta oven auki täpärästi ajassa 00.58. Huh huh!

Olen käynyt nyt pelaamassa seitsemää erilaista tosielämän pakopeliä kuudessa eri paikassa. Running Rabbitista pidän erityisesti leppoisan tunnelman takia. Firmassa ei ole tippaakaan rahastuksen makua, mutta toiminta on silti hyvin ammattimaista. Minusta koko paikasta näkyy omistajan intohimoinen suhtautuminen alaan ja omistautuminen elämysten tuottamiseen muille. Kaikki tilat on sisustettu ekologisesti kierrätystavaralla, mistä myös pidän kovasti.

Lopuksi vielä The Singing Seagullsin basistin Artun summaus pelistä. Moni asia tuli mainittua jo aiemmin, mutta tässä vielä muutama plussa ja miinus. (Nyt viimeistään kannattaa vähän relata, jos on tähän asti lukenut tekstiä otsa rypyssä.)

Plussat:

  • autenttisen bändikämpän tuntua
  • siisti tunneli
  • aito jääkaappi
  • toimiva vessa, jota olisi saanut käyttää

Miinukset:

  • tunneliin kiellettiin ryömimästä
  • ei olutta jääkaapissa
  • ei ollut vessahätä

Nyt kannattaa pitää kiirettä, jos haluaa käydä pelaamassa Running Rabbitin nykyisissä tiloissa. Murharyhmä ja KGB muuttavat helmikuun lopussa uuteen paikkaan. Child’s Play’n tilalle on puolestaan luvassa jotain ihan uutta uusissa tiloissa.

Room Escape Running Rabbit, Mekaanikonkatu 15 A 1 (HUOM! Yritys muuttaa helmikuun lopussa Sahaajankadulle!). Avoinna ympäri vuoden ensisijaisesti ma–su klo 10–22.30, muitakin aikoja voi kysyä. Tarjolla kolme erilaista peliä: Cold War: KGB, Child’s Play (helmikuun loppuun asti) ja Murharyhmä: Kitaristin kuolema. Varaa peli etukäteen! Aikataulut, muut lisätiedot ja varaukset Room Escape Running Rabbitin kotisivuilta. Yhden pelin hinta 16–40 e riippuen ryhmän koosta sekä pelipäivästä ja -ajasta, katso hinnasto. Kesto 60 minuuttia. Tsekkaa myös Running Rabbitin Facebook-sivu.

Kiitos ilmaisesta pelikerrasta Room Escape Running Rabbitille! Tämän kirjoituksen pääkuvassa poseeraavat The Singing Seagulls ja vahvistukset pelin jälkeen. Tarkkasilmäiset saattavat bongata kuvasta tuttuja kasvoja, jotka ovat esiintyneet Kulttuurikuurissa ennenkin. Kuva: Room Escape Running Rabbit.

The Singing Seagulls esiintyy Järvenpäässä Eikan Pubissa pe 19.2.2016. Tsekkaa tapahtumasivu Facebookissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s