Pakopeli 9/?: Erikoinen aloitus laittaa pasmat sekaisin hämärässä tyrmässä

No huh huh! Tällaista alkuasetelmaa ei olekaan ennen ollut! Vaikka olin pelannut aiemmin kahdeksaa eri pakopeliä, kohtasin Komnata Questin Pyhän Enkelin linna -huoneessa Helsingin Katajanokalla jotain aivan uutta. Jotain, minkä ajatteleminen sai koko ryhmämme nauramaan ensin silkasta hämmennyksestä ja myöhemmin hauskana muistona. Jotta en pilaisi kenenkään kokemusta, en raaski paljastaa liikaa. Sen voin kuitenkin sanoa, että jos pelkää pienehköjä lukittuja tiloja tai pimeää, tämä peli voi olla turhan jännittävä heti ensi minuuteista lähtien. Jos taas on valmis kokemaan varmasti mieleenpainuvan elämyksen, Pyhän Enkelin linnaan todella kannattaa mennä.

Ensialkuun kuitenkin nämä perinteiset:

*** Tämä on tosielämän pakopeleistä kertovan arviosarjan yhdeksäs osa. Lue ensimmäinen osa (Escape Room Helsinki: Dinner Party) ja tietoa peleistä ylipäätään täältä. Lue myös nämä: toinen osa (Labyrinth Games: Internship), kolmas osa (InsideOut Escape Games: Escape from the surprise party), neljäs osa (Escape Room Korjaamo: Apocalypse), viides osa (Room Escape Running Rabbit: Child’s Play), kuudes osa (Amazed Games: Kaksoisagentti X), seitsemäs osa (Room Escape Running Rabbit: Murharyhmä: Kitaristin kuolema), kahdeksas osa (Exite Live Games: Airplane) sekä joulukuussa 2015 julkaistu Ajankohtaista Helsingin tosielämän pakopeleistä.***

Pelin taustalla on yrityksen mukaan todellinen tapahtumapaikka ja jopa osin tarinakin. Pelaajien tehtävänä on selvittää keskiaikaisen Pyhän Enkelin linnan salaisuuksia ja selvitä ulos vankeudesta. Tunnelma on pelissä kohdillaan: aivan kuin tosiaan olisimme vuosisatojen takana linnan tyrmässä emmekä helsinkiläisen kerrostalon kellarikerroksessa! Huone on suunniteltu ja toteutettu huolellisesti. Pyhän Enkelin linna ei kuitenkaan ole ihanteellinen pelaajille, jotka näkevät hämärässä huonosti. Pienestä jännityksestä ja mystisistä asioista pitäville peli on puolestaan liki varmasti mieluinen.

Arvoitukset olivat varsin erilaisia kuin aiemmin pelaamissani peleissä. Verkkopelejä pelanneille kavereilleni ne taas olivat tutumpia. Pyhän Enkelin linnassa ei tarvitse keskittyä yhtä paljoa lukkojen avaamisen mekaniikkaan ja tavallisten avainten etsintään kuin monissa muissa huoneissa. Luovuus ja elämyksellisyys nousevat suureen rooliin. Ilman vihjeitä ulospääseminen vaatii kuitenkin todella hyviä hoksottimia, jos on ylipäätään mahdollista. Vihjeitä saimme silloin, kun pelinohjaaja katsoi sen tarpeelliseksi.

Jotkin arvoitukset eivät mielestämme oikein tukeneet tarinaa ja olivat hieman liian hankalia. Jäimme sutjakan alun jälkeen junnaamaan sinänsä yksinkertaisten asioiden äärelle, kunnes pääsimme muutaman vihjeen avulla taas eteenpäin. Tämä on täysin makuasia, mutta itse olisin ehkä kaivannut vihjettä jo hieman aiemmin. Arvoituksia ja pengottavaa tavaraa voisi myös olla enemmän, ja samalla voisi vähentää joitakin liki mahdottomia tehtäviä. Tarina ei meistä ollut välttämättä täysin looginen saati aukoton, mutta viihdyttävä toki.

komnata1
Kuva: Komnata Quest

Helsingin Komnata Quest on osa suurta yritysketjua, jolla on toimintaa liki 30 kaupungissa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Suhtauduin ketjupeliin suoraan sanoen hieman ennakkoluuloisesti, mutta sain yllättyä iloisesti. Kokonaisuutena Pyhän Enkelin linna tarjosi hyvin positiivisen ja jännittävällä tavalla erilaisen pelikokemuksen. Olen kuullut hieman vastaavanlaisista, erikoisista pelin aloituksista muilta pelaajilta, mutta nyt törmäsin sellaiseen itse ensimmäistä kertaa.

Peliohjaaja-yrittäjä on hyvin ystävällinen ja tilat viihtyisät ja kävelyetäisyyden päässä Kauppatorilta. Pelikavereina minulla oli tällä kertaa Hemu ja Mirka, joista kumpikaan ei ollut ennen pelannut tosielämän pakopelejä. He molemmat pelasivat kuitenkin kerrassaan mainiosti. Tiimityöskentelykään ei jättänyt parantamisen varaa. Pääsimme huoneesta ulos ajassa 00.54.

13282891_10154322445774905_1590234565_o
Peliporukkamme vasemmalta oikealle: Hemu, blogisti-Meri ja Mirka. Kuvasta kiitos Komnata Questille!

Tämän arvion myötä Kulttuurikuuri jää pariksi viikoksi lomalle. Kaikkia kirjoituksia voi toki kommentoida myös loman aikana, joten laitetaan keskustelu jälleen käyntiin. Aurinkoista ja elämyksellistä kesäkuun alkua!

Komnata Quest, Kauppiaankatu 8–10, Katajanokka. Keväällä 2016 tarjolla kaksi peliä, Pyhän Enkelin linna (K-14) 3–5 pelaajalle ja 1980-lukulaiseen huoneistoon sijoittuva Olematon mies (K-10) 2–5 pelaajalle. Peliaika 60 min. Pelihinnat alkaen 80 e/ryhmä. Tarkat tiedot ja varaukset Komnata Questin verkkosivuilta. Etusivu on englanninkielinen. Klikkaa ”Choose adventure”, niin pääset lukemaan peleistä suomeksi. Komnata Quest Helsingillä on myös oma Facebook-sivunsa.

Kiitos ilmaisesta pelikerrasta Komnata Questille! Tämän kirjoituksen pääkuva: Komnata Quest.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s