Kulttuurikuurin 3 + 4 vinkkiä jouluisista kulttuuririennoista

Tässä Kulttuurikuurin jouluvinkit 2017, eli linkkejä jo koettuihin jouluisiin kulttuuririentoihin sekä vinkkejä uusista mielenkiintoisista tuttavuuksista. Koetin etsiä ohjelmaa niin hyvin perinteistä tunnelmaa kaipaaville kuin niille, jotka haluavat jotain uutta ja erilaista. Pistähän omat tärppisi jakoon vaikka kommenteissa tämän kirjoituksen jälkeen!

JO HYVÄKSI HAVAITUT JOULUMIELEN NOSTATTAJAT:

  • Sointi Jazz Orchestra: Tiernapojat. Kävin konsertissa viime vuonna ja otsikoin kirjoitukseni näin: 18-henkinen Sointi Jazz Orchestra + neljä laulajaa = elämäni paras joulukonsertti. Se taitaa jo kertoa paljon, eikö? Tänä vuonna Sointi julkaisee omakustanteena Tiernapojat-albumin ja tekee neljän keikan kiertueen. Pääkaupunkiseudulla orkesteri keikkailee Helsingissä 14.12. ja Espoossa 20.12. Kulttuurikuurin blogikirjoitus täällä, lisätiedot esityksistä Soinnin verkkosivuilta.
  • Showkuoro Aventur: Joulu! Viime vuonna Joulu! oli tauolla, tänä vuonna sen pääsee kokemaan toistaiseksi viimeistä kertaa. Mukana on niin vanhoja suosikkeja kuin aiemmin kuulemattomia uusia sovituksia. Pari vuotta sitten kirjoitin näin: ”Aventurin show’ta voi suositella erityisesti heille, jotka kaipaavat muuta kuin harrasta tunnelmaa ja läpeensä tuttuja tulkintoja. Illasta jää keveä ja rentoutunut olo.” Aventur esiintyy tänä vuonna vielä 11.12. Lahdessa ja 19.12. Vantaalla. Kulttuurikuurin blogikirjoitus täällä, lisätiedot esityksistä Aventurin verkkosivuilta.
  • Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmä: Aikuisten joulukalenteri. Helsingin kaupunginteatterissa nyt marraskuussa ensi-iltansa saanut iloinen tanssiteatteriesitys pyyhkii joulustressin pois. Esityksiä vielä 4., 5. ja 11.12. Pienellä näyttämöllä. Kulttuurikuurin blogikirjoitus täällä, lisätiedot HKT:n kotisivuilta.

KULTTUURIKUURILLE UUSIA ELÄMYKSIÄ:

  • Aino Vennan joulu. Tämän laulaja-lauluntekijän levyt ovat keränneet ylistystä kriitikoilta, joten lienee todella aika tutustua Vennan tuotantoon, jos ei ole niin jo tehnyt. Viime vuonna hän tarttui tuttuihin joululauluihin ja teki niistä omia versioitaan. Joulualbumilla kerrotaan kuuluvan vaikutteita flamencosta, ranskalaisesta chansonista ja menneiden aikojen rock-musiikista. Joulukonserteissa soivat pianon, kontrabasson ja viulun lisäksi muun muassa banjo ja luuttu. Venna esiintyy 17.12. Helsingissä Savoy-teatterissa, 20.12. Keravalla ja 21.12. Espoossa Sello-salissa. Lisätiedot Aino Vennan kotisivuilta.
  • Kalleimmat joululaulut. Tämä konsertti vaikuttaisi olevan omiaan varsinkin heille, joita perinteiset joulutunnelmoinnit eivät innosta. KOM-teatterin Ravintolanäyttämöllä pidettävän konsertin luvataan saavan yleisön niin kyyneliin kuin nauramaan hersyvästi. Katsojapalautteissa esityksestä kertoo pitäneensä myös hän, joka vihaa joululauluja. 18.12. klo 20 KOM-ravintolassa. Esiintyjät Antti Autio, Minja Koski, Mikael Saari, Maruska Verona ja Matti Hussi. Lisätiedot KOMin verkkosivuilta.
  • Ylioppilaskunnan Laulajat: YL:n Perinteiset joulukonsertit. Suomen vanhin suomenkielinen kuoro on perustettu vuonna 1883. Frakkipukuisten laulajien tunnelmallisia joulukonsertteja saapuu joka vuosi kuulemaan tuhansittain ihmisiä. Tänä vuonna YL esiintyy Helsingissä konserteissa 8.–16. joulukuuta. Lisätiedot YL:n kotisivuilta.
  • EMO Ensemble ja Tölölab: Hämärän ääniä. Nuorista musiikinopiskelijoista ja ammattilaulajista koostuva kuoro EMO Ensemble esiintyy joulukonsertissaan puhallin- ja elektroniikkayhtye Tölölabin kera. Luvassa on kuulemma mystistä joulun tunnelmaa perinteisten ja uudempien teosten parissa. Konsertit Helsingissä 21. ja 22.12. Lisätiedot vaikkapa EMO Ensemblen verkkosivuilta. Kuoron on perustanut Pasi Hyökki, joka toimii tällä hetkellä muun muassa YL:n taiteellisena johtajana.

Tunnelmallista joulukuuta!

Tämän kirjoituksen pääkuva Helsingin kaupunginteatterin Aikuisten joulukalenterista, kuvaaja: Marko Mäkinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s