Pottuwarvas tartuttaa iloisen lomafiiliksen niin lapsiin kuin aikuisiin

Kukapa ei haaveilisi matkasta aurinkoon keskellä pimeintä talvea? Vantaalaisen Tanssiteatteri Raatikon osallistavassa esityksessä Pottuwarvas lomailee nimihenkilö, sirkusnarri Pottuwarvas, halajaa lomalle yhdessä sirkusprinsessan kanssa. Kun kerran yleisökin on jo ehtinyt paikalle, on parasta ottaa se mukaan myös.

Näin käynnistyy veikeä matka Loppumattoman loman tivolissa, jossa voi samaan aikaan lomailla ja olla töissä. Esitys on suunnattu yli kolmevuotiaille lapsille, mutta siinä riittää ihmeteltävää mukana tuleville täysi-ikäisillekin.

Pottuwarwas 1 Raatikko
Kuva: Matti Rajala / Tanssiteatteri Raatikko

Sukulaislapseni näkivät esityksen jo toista kertaa ja olivat siitä todella innoissaan niin etukäteen, katsomossa kuin jälkeenpäinkin. Sirkusnarri Pottuwarvas (Valter Sui) ja sirkusprinsessa Esmeralda Kultawarvas (Saara-Elina Partanen) saivat pikkuväen huomion pidettyä vaivatta. Yleisö eli innostuneena mukana kaikissa jännittävissä ja hauskoissa käänteissä.

Aikuinenkin nautti ja pääsi lomatunnelmiin. Erityisesti pidin monipuolisesta liikekielestä, esiintyjien kasvot valaisevasta hymystä ja siitä, miten sinänsä yksinkertaisella rekvisiitalla sekä valaistusta ja ääniä vaihtamalla saatiin luotua hyvin erilaisia tunnelmia. Lavastus ja puvustus ovat Terttu Torkkolan käsialaa, valot ja äänet puolestaan Roy Boswellin.

Pottuwarwas lomailee
Kuva: Matti Rajala / Tanssiteatteri Raatikko

Raatikon esitys kiersi viime syksynä ympäri Suomea. Nyt keväällä sen voi nähdä tanssiteatterin omalla näyttämöllä Vantaan Viertolassa parin kilometrin päässä Tikkurilan asemalta. Minä uppouduin lomailuun päiväkodin pikkujoulutapahtumassa marraskuussa. Olin periaatteessa vapaalla blogistin hommista, mutta kyllähän näin kivasta esityksestä pitää Kulttuurikuurissa kirjoittaa.

Tavallinen koulun jumppasali olikin yhtäkkiä moneen taipuva teatteritila. Sukelsimme vedenalaiseen maailmaan, ihmettelimme vahvaa jäätelömiestä ja näimme, kuinka krokotiili alkoi ohjata kesyttäjäänsä.

Lapset pääsivät välillä näyttämölle muun muassa toimimaan voimamiehen jumppapainoina tai uimaan haita karkuun. Osallistaminen tuli luonnollisesti ja pakottamatta, ja ujommatkin katsojat uskalsivat lähteä mukaan. Lämminhenkinen esitys jätti hyvän mielen. Oli ihanaa nähdä myös se, miten innoissaan pienet olivat kaikesta.

Pottuwarwas 2 Raatikko
Kuva: Matti Rajala / Tanssiteatteri Raatikko

Lomaesitys on neljäs osa Pottuwarpaan seikkailuita, joita laatii Raatikon taiteellinen johtaja Marja Korhola. Ensimmäinen teos valmistui jo vuonna 1998. Ei haittaa, jos ei ole nähnyt aiempia osia, sillä tarinaan pääsee varmasti sisään aivan jokainen.

Tanssiteatteri Raatikko on perustettu vuonna 1972 ja tekee esityksiä erityisesti lapsille. Raatikko on minulle tuttu omasta lapsuudestani, mutta edellisestä näkemästäni esityksestä oli vierähtänyt varmaan jo vuosikymmeniä. Nyt näyttää siltä, että muita osia Pottuwarpaan seikkailuista lähtevät tilaisuuden koittaessa katsomaan paitsi sukulaislapset myös muuan täti.

Pottuwarwas lomailee Raatikon näyttämöllä (Viertolankuja 4 B, Vantaa) 23.1.–14.2. ja 3.–25.5.2018 arkisin klo 9 ja 10.30 sekä la 3.2. ja 12.5. klo 14. Suositellaan yli kolmevuotiaille. Kesto noin 50 min. Liput 13 e. Lisätiedot Raatikon verkkosivuilta.

Ensi-ilta oli 9.9.2017. Näin esityksen marraskuussa. Tämän kirjoituksen pääkuva: Matti Rajala / Tanssiteatteri Raatikko.

Esitystiedot:

Käsikirjoitus ja koreografia: Marja Korhola
Lavastus ja puvut: Terttu Torkkola
Valo- ja äänisuunnittelu: Roy Boswell
Esiintyjät: Saara-Elina Partanen/Ulla Väätäinen ja Valter Sui

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s