Kulttuurimatka Turkuun, osa 2/4: Missä yöpyä, kun tekee kulttuurimatkan Turkuun?

Kuusi Extemporen bloggaajaa suuntasi helmikuiseksi viikonlopuksi kulttuurilomalle Suomen Pariisiin eli Turkuun. Turussa joukkoon liittyi siellä asuva bloggaajamme Jaakko Virrankoski / Toiseen todellisuuteen, ja voit lukea kulttuuririennoistamme sarjan muista bloggauksista.

Helsingistä saapuneet tulijat piti majoittaa jonnekin, ja saimmekin kolmesta hotellista sovittua maksuttoman bloggaajamajoituksen. Lue alta keskustelumme ja katso kuvamme näistä hotelleista: Radisson Blu Marina Palace, Holiday Club Caribia ja Ruissalon kylpylä!

Ehkä jostain niistä löytyy sinunkin majapaikkasi kulttuurimatkalla Turussa?

Radisson Blu Marina Palace. Kuva: Susanna Karhapää
Radisson Blu Marina Palace. Kuva: Susanna Karhapää

Radisson Blu Marina Palace

Hotellin kotisivut 

Linnankatu 32, 20100 Turku

Hotellissa toteutetaan parhaillaan mittavaa uudistusta, ja 184 huoneesta uusitaan 163 maaliskuun loppuun mennessä. Tällä hetkellä on käynnissä viidennen kerroksen uusiminen, ja neljäs kerros on jo valmistunut. Kahden bloggaajamme saama jokihuone oli uudistetusta neljännestä kerroksesta. Sunnuntaina hotellissa kuului vähän remontin ääniä.

Huoneiden lisäksi uudistuksen on jo kokenut hotellin aula. Aulan yhteyteen avataan vielä yksi uusi kokoustila. Viime vuonna on jo uudistettu kuntosali, joka on avoinna vuorokauden ympäri. Tämän lisäksi hotellista löytyvät asiakassaunat, jotka ovat käytössä aamuisin ja iltaisin. Kuntosalin, saunojen että langattoman verkon käyttö on asiakkaille ilmaista.

Meri (vasemmalla), Eero, Tuire (takana) ja Susanna (edessä) Radisson Blu Marina Palacen ja Aurajoen edessä.

Susanna Karhapää / Kriitikko salissa: Hotellissa oli todella ystävällinen palvelu koko vierailun ajan. Aamiainen oli loistava, paljon tuoreita hedelmiä ja raaka-aineita. Hyvä aamiaisvalikoima, jokaiselle jotakin!

Eero Tiainen / Allekirjoittanut: Mielestäni saamistani hotelliaamiaisista parhaimmistoa. Etenkin lohi, pannukakut, laadukkaat hillot, marjat ja tuoreet hedelmät ansaitsevat ylistystä. Ja kaltaiseni laktoosi-intolerantikot oli erinomaisesti otettu huomioon: jopa suklaakeksi oli laktoositon, mikä on harvinaista. Myös soijamaitoa oli tarjolla, siitä kiitosta. Ehkä ruoat ja juomat olisi voineet olla hiukan johdonmukaisemmin laitettu esille.

Aamupalapöydässä oli myös sympaattiset laput kertomassa tarjoiluista. Kulttuuribloggaajan kuva.

Meri Liukkonen / Kulttuurikuuri: Aamupalavalikoima oli aika perinteinen mutta laadukas. Ilahduin erityisesti sympaattisista käsinkirjoitetuista kylteistä. Salaattipöytä oli täynnä raikkaita ja tuoreita makuja. Mummonkurkut olivat ihania!

Tuire Arjava / Kulttuurielämää Helsingissä: Jep, aamiainen oli herkullinen. Tavallisen kahvin lisäksi tarjolla oli myös kahvikone, josta sai espressoa ja muita erikoiskahveja. Aamupalahuone oli kivan näköinen. Pöydät voisivat tosin olla suurempia.

River View -huone. Kuva on Radisson Blu Marina Palacen verkkosivuilta.

River View -huone, Susanna ja Tuire

Susanna: Jokihuoneen ikkunasta avautui upea näkymä Aurajoelle. Plussaa Radisson Blu -hotellissa oli myös se, että olisi saanut valita mieleisensä tyynyn ja peiton.

Tuire: Pidin paljon myös huoneesta, joka oli sopivan kokoinen ja kotoisa. Tykkäsin myös ihanan pehmoisesta ja isosta sängystä! Huoneessamme tosin häiritsi vähän se, ettei huoneen lämpötilaa voinut laskea (tai ehkä en vaan osannut?) alle 20 asteen. Plussaa ammeesta ja maukkaasta aamiaisesta.

Eero: Toi on jännä. Nukkuessa voisi hyvinkin haluta nukkua viileämmässä. Mulla oli muutenkin olo kuin ruotsinlaivalla ilmastoinnin huminasta johtuen. Mutta oikeastaan humina oli aika rauhoittavaa, kun siihen tottui.

Sviitin sänky. Kulttuuribloggaajan kuva.
Sviitin olohuone. Kulttuuribloggaajan kuva.

Sviitti Radisson Blu, Eero ja Meri

Eero: Me saimme sweetin sviitin kuudennesta kerroksesta, josta oli kolmeen suuntaan ikkunoita. King size -vuoteesta oli näkymä kohti Aurajokea ja Turun kaupunginteatteria ja toiselta puolen kohti kaupunkia.

Tuire: Joo, teidän sviitti oli ihana, erityisesti kadehdin teidän pylvässänkyä – ja omaa saunaa!

Eero: Jep, aikamoista luksusta, tällaista saa harvoin kokea. Ensinnäkin täytyy antaa hotellille kiitosta, että sviitin sänky oli todella iso ja varsin mukava. Mulla on aina ongelmia hotellipatjojen kanssa, sillä normaalisti nukun futonilla. Samoin tyynyt ovat monesti sellaisia superhattaraisia, joihin pää uppoaa ja niska menee kieroon nukkuessa. Kuka on sanonut että superpehmeä tarkoittaa mukavaa? Ei meikäläisestä. Pitää antaa kiitosta Radisson SAS:lle, että se tarjoaa vuodevaatteista erilaisia vaihtoehtoja. Itse kävin pyytämässä jämäkämmän tyynyn. Superlaadukkaaksi mainostettu patja oli myös hyvä, ja nukuin mainiosti.

Meri: Mulle patja oli hieman kova, mutta oikein hyvät unet tuli nukuttua. Hotellissa oli tosiaan panostettu asiakkaiden yöuniin erityisen paljon. Hiljattain remontoitu sviitti oli tyylikäs ja tilava. Makuuhuoneen lisäksi siellä oli olohuone, kylpyhuone ja erillinen wc. Erityisesti valtava pylvässänky sekä avarat ja valoisat kylpytilat tuntuivat ylellisiltä.

Eero: Kyllä, erityisesti kylppäri oli suorastaan tuhlailevan avara.

Sviitin kylpyhuone ja ovi saunaan. Kulttuuribloggaajan kuva.
Meri nautiskeli jalka- ja selkähieronnasta sekä sviitin lehtivalikoimasta sunnuntaiaamuna. Kuva: Eero Tiainen

Meri: Sviitissä ei tosin ollut kylpyammetta, ja kylpytakki oli hieman karhea, mistä tulee pieni miinus. Kesäaikaan kaipaisin varmaan myös parveketta. Valaistusta hieman ihmettelimme, sillä yölamppujen valo oli todella kirkas ja kylmä. Tunnelmaltaan suosittelisin sviittiä etenkin laatutietoisille liikematkustajille, lyhytaikaisia edustustiloja kaipaaville ja pelkistetyn tyylikkäästä sisustuksesta pitäville pariskunnille tai muille matkailijoille.

Eero: Joo, sisustus oli kovin asiallinen. Olisin itse kaivannut enemmän väriä. Kaikki oli siistiä, mutta myös hiukan yllätyksetöntä. Taidetta olisi voinut olla seinillä enemmän tai edes maalattu vaaleita seinäpintoja hiukan sävytetysti. Paljon plussaa huoneeseen tuodusta hedelmä-suklaa-tarjottimesta sekä espresso-koneesta!

Ja saunasta! Ajastimme itsellemme aamusaunan, joka on aika harvinaista herkkua. Tosin sitten kun oltiin saunottu vartti, niin huomattiin että kiukaassa iskivät kipinät! Jokin sähköhäiriö oli siellä kiukaan sisällä. Vaan eipä siinä ollut uhkatilannetta. Otimme kiukaan pois päältä, ja tsekkasimme, ettei ollut mitään palaneen hajua. Henkilökunta otti asian vakavasti.

Meri: Henkilökunta oli ammattitaitoista ja ystävällistä! Tuli sellainen olo, että heitä todella kiinnostaa asiakkaiden viihtyminen. Yhdellä näppäimen painauksella sain myös tilattua jalkahierontalaitteen ja selkähierontalaitteen, joita asiakkaat voivat lainata maksutta.

Tuire: Hieronta kuulosti kyllä tosi hyvältä. Jos en olisi ahtanut itseäni niin täyteen hotellin aamiaisella, olisin ehdottomasti halunnut testata!

Holiday Club Caribian kylpylää. Kuva: Elisa Helenius

Holiday Club Caribia

Hotellin kotisivut

Kongressikuja 1, 20540 Turku

Kaksi kahden hengen standard+ -huonetta, Elisa ja Eija

Eija / Lady Dandy: Holiday Club Caribia oli hotellina viihtyisä. Mieleen jäi erityisesti ystävällinen ja sympaattinen asiakaspalvelu.

Kylpylään aivan ihastuin! Peseytymis- ja saunatilat olivat viihtyisät ja siistit. Itse kylpyläosasto oli kuin Peter Panin mielikuvituksesta merirosvolaivoineen, palmuineen, “tippukiviluolineen” ja vesiliukumäkineen, joihin tosin en itse uskaltautunut. Porealtaita oli useampia, samoin hierontapisteitä. Ihana yllätys oli myös ulkoallas, jossa lämmin vesi höyrysi talvi-ilmassa.

Kylpylä oli yllättävän tilava ja varmaan toteutukseltaan hauskin, jossa olen Suomessa ollut. Höyrysaunassa tuntui kuin olisi astunut pimeään höyryluolaan. Saunoja löytyy muitakin, ja kesällä ulkona on käytössä saunakylä.

Ainut mitä vähän kehittäisin, oli hotellin aamiainen. Ehkä vähän vähemmän perusaamiaisruokia, kuten erilaisia muroja ja leikkeleitä, ja enemmän hedelmiä ja jotain vihreää. Suklaalähde dipattavine vaahtokarkkeineen ja hunajamelonipaloineen oli kyllä viehättävä yllätys!

Kuva: Elisa Helenius

Elisa Helenius / Sateenkaarenmaalari: Kylpyläosasto yllätti myös mut positiivisesti suuruudellaan ja monipuolisuudellaan. Suunnittelun kekseliäisyyttä kuvaa esimerkiksi juuri mahdollisuus talvellakin laskeutua sisätiloista isoon, lämpimään ulkoaltaaseen, jossa oli myös hauska luolaosuus.

Kylpylässä oli yllättävän paljon erilaisia vesiliukumäkiä, joista ehdin tosin testata vain tunnelissa olleen korkean rengasliukumäen (vähän jännitti, hih!). Merirosvo- ja tropiikkiteema oli hauska ja mielikuvituksellinen, erityisesti merirosvolaivaravintola. Koin suorastaan lapsenmielistä iloa hypellessäni altaasta toiseen!

Holiday Caribia oli selvästi lapsiperheille suunnattu, mutta kyllä allasosastolla viihtyvät ilman lastakin matkaavat aikuiset. Tietystikin lapsiperheiden suuri määrä tekee allas- ja suihkuosastosta hieman rauhattoman ja meluisan. Lauantaina kylpylä oli luonnollisesti myös hyvin täynnä, joten jos mahdollista on, niin kylpylään kannattaa suunnata arkena kun porukkaa on vähemmän liikkeellä.

Eija: Sunnuntaina aamupäivällä kylpylä vaikutti rauhalliselta, ja olisi tehnyt mieli lähteä sinne polskimaan, mutta se ei enää mahtunut aikatauluumme. Suosittelisin kuitenkin etenkin omaa rauhaa kaipaavien kävijöitä mahdollisuuksien mukaan ajoittamaan kylpylävierailun nimenomaan aamupäiviin tai aamuihin. Kylpylähän aukeaa viikonloppuisin jo kahdeksalta.

Elisa nauttii Hesessä. Kuva: Eija / Lady Dandy
Kuva hotelli Caribian verkkosivuilta uudesta Standard+-huoneesta.

Elisa: Koska kohderyhmänä ovat lapsiperheet, niin hotellin ravintolat olivat aikuiseen makuun turhan arkisia. Söimme tosin lounaaksi erinomaisen kasvispitsan puoliksi hotellin Classic Pizzassa, joka onkin rankattu yhdeksi parhaista pitsaketjuista. Jälkiruoaksi otimme edulliset ja hyvät pehmisjäätelöannokset viereisestä hotellin Hesburgerista. Oltiinhan Hesen kotikaupungissa, heh. Hotellin O’Learys -ravintola taas olisi tarjonnut myös hampurilaisia.

Kenties juuri lapsiperheiden takia aamiainen oli myös hyvin perus, tosin suklaasuihkulähde tarjosi vau-elämyksen. Kyllä ison buffet-aamiaisen ääressä viihtyy! Ja kaikki erikoisruokavaliot oli hyvin huomioitu.

Tietty yllätyksettömyys ja geneerisyys vaivasivat koko sisustusta. Kaikki oli kuitenkin siistiä, tilavaa ja hyväkuntoista, ja sängyt olivat oikein mukavat. Sängyn takana seinässä oleva kermanvaalea lehtikuviointi oli hienostunut ja kaunis. Oli kiva yllätys, että saimme kumpikin parivuoteen omassa huoneessamme! Huoneissa odottivat kylpytakit, jotka päällä oli kätevää kulkea hotellihuoneesta kylpylään ja takaisin.

Menisin hotelli Caribiaan mielelläni toistekin, ja suosittelen paikkaa muillekin. Hotellilta löytyy kaikki tarpeellinen R-kioskista, pankkiautomaatista ja kuntosalista alkaen. Huoneet ovat hyvin varusteltuja, ja erityisesti kylpyläosasto on parhaita koskaan kokemiani.

Onnibus pysähtyy sopivasti hotellin edessä. Hotellin edestä lähtevät myös paikallisbussit keskustaan, jonne voi myös kävellä puolentoista kilometrin matkan.

Ruissalon spa. Kuva: Elisa Helenius

Ruissalon kylpylä

Hotellin kotisivut

Ruissalon puistotie 640, 20100 Turku

Elisa Helenius / Sateenkaarenmaalari: Muiden palatessa sunnuntai-iltana Helsinkiin suuntasin vielä yhdeksi yöksi Ruissalon kylpylään, jonne myös poikaystäväni saapui. Olin ensiksi yksin syömässä Turun keskustassa El Nam Mexican Kitchenissä (edullinen ja maittava meksikolainen pikaruokapaikka), ja ateriaani lopetellessa ärsyynnyin kun huomasin reittioppaasta, että kylpylään menee bussi vain kerran tunnissa ja olen juuri missannut bussin!

Jo bussin ikkunoista oli tosin mukava ihailla Ruissalon luontoa, ja linja 8 pysähtyy suoraan kylpylän eteen. Itse kylpylärakennus on ulkoa aika karu ja laatikkomainen. Hotelli on selvästi suunnattu varttuneemmalle väelle, sillä ohjelmassa oli bingoa ja iskelmätanssit hotellin ravintolassa. Hotelli toimii myös kuntoutuspaikkana, ja siellä olikin olo kuin parantolassa. Ainakaan ei tarvinnut pelätä, että muut hotellivieraat olisivat melunneet yöllä, heh.

Ruissalon kylpylän minisviitti. Kuva hotellin kotisivuilta.

Hotellihuone teki vaikutuksen suuruudellaan ja omalla parvekkeellaan, josta oli viehättävä näkymä lahdelle. Raidalliset verhot olivat huoneen väripilkku. Huoneessa oli kaikki mitä toivoa voi alkaen kylpytakeista, maksullisista tohveleista, minijääkaapista, sohvasta ja valtavasta televisiosta.

Hotellin ravintola meni sunnuntaina kiinni jo klo 20.30, mutta kahvila oli tunnin pidempään auki ja sieltä sain uimisen ja saunomisen jälkeen syötäväksi raputahnalla täytetun croisantin. Hotellin aulassa on myös hyvin varusteltu kauppa, josta voi ostaa esimerkiksi hammasharjan, sukkia, karkkia ja lehtiä.

Allasosasto oli aika pieni, erityisesti kun itse hotelli on niin suuri. Altaita on kolme ja hienostuneita saunoja yksi kummassakin suihkutilassa. Allasosasto on klassisen tyylikäs ja rauhallinen, ja siellä oli mukava lillua. Oikein ylellistä. Allasosastolla oli myös ovi ulos laiturille ja avantoon, jossa poikaystäväni kävi pulahtamassa. Hotellilta olisi löytynyt myös kuntosali ja pieni kirjasto.

Elisan poikaystävä Paavo aamiaisella. Kuva: Elisa Helenius

Aamupalalla henkäisin ihastuksesta kun näin ravintolaa koristavat lukuisat huonekasvit ja ravintolan ikkunoista aukeavan näkymän lahdelle. Aamiaispöydässä ilahduttivat pienet ja paksut letut, joiden kanssa sai vaahterasiirappia. Muuten aamupala oli hyvin perus ja yllätyksetön, mutta maittava. Jännää oli se, että tuoremehu valittiin tabletin näytöltä ja valittu maku tuli sitten tabletin vierestä hanasta!

Ruissalosta pääsee 20 minuutissa Turun keskustaan. Ruissalo itsessään tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet luonnossa sekä hotellin lähellä on Ruissalon kasvitieteellinen puutarha. Emme nyt valitettavasti ehtineet käydä siellä, mutta olen käynyt paikassa aiemmin ja ihastunut sen trooppiseen vehreyteen.

Bloggaajat pääsivät tutustumaan hotellien majoituksiin ja muihin palveluihin maksutta niiden arvioimista varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s