Kohta minäkin olen telkkarista tuttu

Jos osut oikealle kanavalle oikeaan aikaan ensi keväänä, saatat bongata televisiossa tutut kasvot. Minähän se siellä! Ellei minua ole tyystin leikattu jaksosta pois.

Osallistuin The Voice of Finland -musiikkiohjelman kuvauksiin muutama viikko sitten. Ja ei, en todellakaan lähtenyt laulamaan – siihen minulla ei ole lahjoja. Olen sen sijaan yksi niistä kymmenistä, jotka päätyivät yleisöksi kuuntelemaan kilpailijoiden esityksiä.

En luonnollisesti voi paljastaa, keitä kuvauksissa lauloi ja miten, mutta mukavaa oli. Ja hyviä esiintyjiä! Oli kutkuttavan jännittävää päästä kurkistamaan ohjelman kulisseihin: nähdä televisiosta tuttu esiintymislava, pyörivät tuolit ja tietenkin myös tuomarit. Ensi keväänä ohjelman tähtituomareina toimivat edellisiltä kausilta tutut Elastinen ja Michael Monroe, ja uusina kasvoina ruudussa nähdään Mira Luoti ja Anne Mattila. Pääsinpä kuvausten päätyttyä vielä samaan kuvaan Elan kanssa. Myös Michael Monroe kävi kovasti moikkailemassa fanejaan. Lisätietoa The Voice of Finlandista ohjelman kotisivuilta

Pääsinpä kuvausten päätyttyä vielä samaan kuvaan Elan kanssa. Myös Michael Monroe kävi kovasti moikkailemassa fanejaan.

Kiinnostaisiko nähdä itsesi televisiossa? Eri kanavien ohjelmiin haetaan jatkuvasti erilaisia ihmisiä yleisöksi. Itse olen aina päätynyt katsomoon jonkun yhteisön, kuten opiskelijaryhmien, kautta. Olen aiemmin ollut jo ainakin Maria Veitolan talk show’n kuvauksissa. Silloinkin kokemus oli jännittävä ja positiivinen. Suosittelen lämpimästi kaikkia tarttumaan tilaisuuteen, jos tarjoutuu mahdollisuus päästä seuraamaan jonkin mielenkiintoisen ohjelman tekoa ruudun takaa. Rahaa kuvauksista ei taida koskaan saada, mutta erilaisia kokemuksia kuitenkin.

Joskus olen myös leikitellyt ajatuksella hakeutua avustajaksi johonkin kotimaiseen tv-sarjaan, elokuvaan tai mikseipä musiikkivideoonkin. Avustaja toimii kuvauksissa siis eräänlaisena ”ihmiskulissina”, eli vaikkapa istuu kahvilassa kohtauksen taustalla. Joskus olen törmännyt myös tuotantofirmojen ilmoituksiin, joissa haetaan tietyntyyppisiä ihmisiä esimerkiksi yleisöksi kuvitteellisen bändin keikalle.

Avustajaksi mielivän kannattaa varmaan ensin miettiä, mihin haluaisi. Sitten vilkaisisin tuotantoyhtiöiden verkkosivuja. Esimerkiksi Solar Films kerää avustajista tietopankkia, lisätiedot tästä. Minusta taas voisi olla aika veikeää huhkia Salkkareissa kuntosalilla tai juoda kahvia majatalon pöydässä. Lisätietoa Salatut elämät -sarjasta ja siihen avustajaksi hakeutumisesta täältä.

Tämän kirjoituksen pääkuvassa Michael Monroen ja Elastisen nimikirjoitetut kortit. Kuva: Meri Liukkonen / Kulttuurikuuri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s