Kulttuurimatka Turkuun, osa 4/4: Kasvisravintola Kuoren alta paljastuu mehevä ydin

Kulttuuribloggaajat kaipaavat Turussa myös apetta rinnan alle. Ratkaisuksi löytyi pöydän varaaminen kasvisravintola Kuoresta, joka avautui viime vuoden loppupuolella. Kuoren perustaja Marjaana Pohjola on pitänyt Turun Kauppahallissa kasvisravintola Roots Kitcheniä kaksi ja puoli vuotta.

Extempore Kulttuuriblogien bloggaajat kävivät Turussa yhteisellä kulttuurimatkalla helmikuussa 2017.

Elisa Helenius / Sateenkaarenmaalari: Kuori teki itseeni vaikutuksen jo ulkoapäin eleettömän tyylikkäällä ulkonäöllään ja isoilla ikkunoillaan. Sisällä jatkui sama tyylikäs mutta kotoisa sisustus. Pidin erityisesti erilaisista puisista pöydistä ja paksuista lasipulloista tehdyistä lampuista. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja lämmintä.

Roots in Asia -annokseni oli tosi herkullinen ja uskomattoman kauniisti aseteltu! Kolmen ruokailijan kanssa jaettu pieni riisikuppi olisi voinut olla vähän isompi, vaikka kyseessä olikin lisuke. Menu on suppea, esimerkiksi listalla on kolme pääruokaa, mutta kaikki annokset ovat taidolla tehtyjä.

Eija / Lady Dandy: Menun suppeus korvautuu toisaalta ruuan laadulla ja annoskoilla. Pääruuat ovat hieman hintavia (18-20 euroa) mutta hintansa arvoisia, jos kaipaa astetta fiinimpää herkuttelua. Lienee syytä huomioida, että kasvisravintolana paikka ei ole vegaaninen, mutta vegaanistakin ruokaa on saatavilla. Itse pidin myös ravintolan sisustuksesta ja tunnelmasta paljon. Täydellinen treffipaikka, sanoisin!

Meri Liukkonen / Kulttuurikuuri: Yksi pääruoista, minunkin valitsemani Roots in Asia, oli suoraan vegaaninen, ja kaksi muutakin olisi voinut pyytää vegaanisina versioina. Tämä on huikea edistysaskel ravintolakulttuurissa. Vegaaniruokahan käy kaikille, ei vain vegaaneille, toisin kuin eläinperäisiä tuotteita sisältävät annokset. Roots in Asia saa minulta täydet pisteet niin mausta, kauniista asettelusta, annoskoosta kuin ainesosien ravitsevuudesta. Tofua oli reilusti, ja paksoi tasapainotti muun muassa kookos-mantelikastikeen täyteläistä makua. Minäkin ihastuin ravintolan sisustukseen ja tunnelmaan.

Blogistit illallisella. Kuva: Eero Tiainen

Susanna Karhapää / Kriitikko salissa: Kuoren sisustus oli tunnelmallinen ja asiakaspalvelu erinomaista. Sopii mielestäni hyvin illallispaikaksi isommankin seurueen kanssa, mutta myös kahdenkeskiseen tunnelmointiin. Annokseni Just Yum! oli juuri sitä, mitä nimi lupaakin. Ruoan maussa ja koostumuksessa sekoittuivat rapeus, täyteläisyys ja kirpeys. Yksi parhaista kasvisruoka-annoksista, jonka olen syönyt.

Jaakko Virrankoski / Toiseen todellisuuteen: Kuori oli ensikosketukseni kasvisravintoloihin. Myönnän, että minulla oli ennakkoluuloni, ja toivoin todella, että Kuori yllättäisi minut positiivisesti. Näin kävi. Yhdyn muiden kommentteihin ravintolan sisustuksesta, ruoasta ja tunnelmasta. Annokset näyttivät korkeatasoisilta ja maistuivat myös. Kikherneiden kanssa oli tosin oman Imam bayildiannokseni kohdalla innostuttu vähän liikaa ja vähempikin olisi riittänyt. Ravintolassa tuli sellainen olo, että henkilökunta oli todellakin kiinnostunut siitä, että asiakkailla on kaikki hyvin.

Tuire Arjava / Kulttuurielämää Helsingissä: Minulla oli aika samanlaiset ennakkoluulot kuin Jaakolla, sillä kokemukseni mukaan kasvisruoat ovat olleet aika mauttomia. Olen kuitenkin yrittänyt ystävieni tuella siirtyä syömään enemmän kasvisruokia, ja siksi toivoin, että kokeilisimme Turussa käydessämme Kuorta. Ja onneksi menimme, sillä yhdyn edellämainittuihin kommentteihin.

Eero Tiainen/Allekirjoittanut: Paikka oli tunnelmaltaan juuri sellainen kun ravintolan pitää olla mielestäni. Aistillinen ja luonnonläheinen sisustus oli suuresti mieleeni.Roots in Asia oli erinomainen ja jämäkkä annos, nimensä mukaisesti täyttä asiaa! Näin taidolla maustettua tofua saa harvoin. Lämmin suositus tälle annokselle minulta!

Pääruuat:

Just YUM!
Porkkana-pinjansiemenkibbeh, paahdettua porkkanaa, tillijugurttia, halloumia, bulgurbiryani, punajuurihummusta ja juuressipsejä (saatavana m, saatavana v) 20

Imam bayildi
Tomaatti-sipuli-paprikakastikkeella täytetty munakoiso, paistettuja kikherneitä, fetajuustoa, paahdettua mantelia ja pitaleipää (saatavana g, saatavana m, saatavana v) 18

Roots in Asia
Wokattuja siitakkeita ja paksoita, mantelitofua, kookos-mantelikastiketta, yrttistä basmatiriisiä ja tulisia pähkinöitä (g, m, v) 20

Ravintola Kuori, Hämeenkatu 8, 20500 Turku. Lisätiedot Kuoren kotisivuilta. Tämän kirjoituksen pääkuvan kuvaaja: Tuire Arjava.

Bloggaajat saivat Kuorelta alennusta annoksistaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s