Makeaa mahan täydeltä: Kakkubuffet haastaa kovimmankin herkkusuun

Tämä sokerihiiri pääsi tiistaina liki taivasta, sillä teimme reilun kymmenen hengen porukalla retken Kakkugallerian kakkubuffettiin Helsingissä. Tarkoituksena oli viettää rennosti aikaa yhdessä ja nautiskella kakuista. Lisämausteeksi keksittiin kakunsyöntikilpailu, jonka voitto menisi eniten paloja syöneelle.

20150127_170319
Ystäväni Taru pohtimassa, mitä maistelisi seuraavaksi. Kuva: Meri Liukkonen

Kakkugalleria lienee ainakin nimeltä monelle tuttu, sillä firma on leiponut erilaisia luomuksia herkkusuille jo vuodesta 1999 lähtien. Yrityksellä on Helsingissä kaksi kahvilamyymälää ja kaksi myymälää. Leipomo sijaitsee toisen myymälän yhteydessä Herttoniemessä. Kakkubuffetista puolestaan voi nauttia kahvilamyymälöissä Fredrikinkadulla ja Bulevardilla. Me kävimme tällä kertaa ensiksi mainitussa.

nimetön
Ensimmäinen lautasellinen: juustokakkua, marmorisuklaata ja praliinia. Mukissa hautuu irtoteetä. Toinen lautasellinen: porkkanakakkua, sitruuna-marenkia ja karpalo-valkosuklaata.

Fredan Kakkugalleria on varsin pieni kahvila, mutta mahduimme silti kaikki istumaan. Tilat ovat valoisat ja tunnelmalliset ja puitteet varsin otolliset pitkillekin herkuttelusessioille. Oli mukava katsella sisältä lämpimästä, kuinka ulkona lumi tuiskusi ja tuuli tuiversi.

Kakkubuffetin idea on simppeli: ensin maksetaan, sitten käydään pyytämässä vitriinistä kakkua. Kakkupaloja voi valita kerralla enintään kolme, mutta lautasen saa täyttää niin monta kertaa kuin haluaa. On tietysti sallittua ottaa vähemmänkin kuin kolme palaa kerralla. Hintaan kuuluu kuppi kahvia tai teetä, kuumaa vettä annettiin santsikupillinen.

Toki Kakkugalleriasta voi ostaa myös vaikkapa vain yhden palan kakkua. Tai no, ostamalla yhden palan saa käytännössä valita halutessaan kahta eri kakkua: gallerian palojen mainittiin olevan puolikkaita, vaikkei sitä mielestäni niiden koosta huomannut. Myös suolaisia herkkuja oli tiistai-iltana hyvä valikoima tarjolla, eikä juomissakaan ollut valittamista.

20150127_171208
Kolmas lautasellinen: tiramisua, mustaherukka-suklaakakkua, runebergintorttua.

Entäpä ne kakut sitten? Herkullisia toki. Rahalle sai hienosti vastinetta muutenkin kuin määrässä. Kritisoitavaakin silti jäi. Suurin osa kakuista oli kovin makeita ja rakenteeltaan hyvin pehmeitä. Olisin toivonut lisää tuoreutta, raikkautta ja pureskeltavaa, hedelmiä vaikka. Ja perinteistä täytekakkua kermavaahtoineen. Juustokakkuihin olisin kaivannut lisää kontrastia ja ärhäkkyyttä. Rakastan makean ja kirpeän yhdistelmää, mutta harmikseni en juurikaan päässyt nauttimaan tästä makusinfoniasta buffetissa.

Toisaalta tarjolla oli ajankohtaan sopivasti laskiaispullia ja runebergintorttuja. Torttuja oli niin normaalikokoisina kuin syötävän suloisina miniversioina. Normaalikokoinen oli hieman kuivaa mutta muuten hyvää. Minit katosivat muiden lautasille. Samoin kävi laskiaispullien ja alahyllyllä olleiden leivonnaisten, jotka ehdin nähdä vain vilaukselta.

20150127_163040
Näistä valtaosa katosi vauhdilla lautasille. Kuva: Meri Liukkonen

Suosikeikseni nousi kaksi yli muiden: kirpeää ja sokerista makua sekä erilaisia rakenteita ihanasti yhdistellyt sitruuna-marenkikakku sekä raikas ja hedelmäinen passion-vadelmakakku. Jälkimmäistä pääsin tosin maistamaan vain kaverin lautaselta, sillä palat tosiaan hupenivat vitriinistä vauhdilla.

Kahvila ei ymmärrettävistä syistä ehkä ollut varautunut yli kymmenhenkisen porukan invaasioon eikä varsinkaan kyltymättömään kakun ahtamiseen pienen kisan siivittämänä. Hyllyt alkoivat lopulta ammottaa puolityhjinä. Reilu tunti ennen sulkemisaikaa tarjolla oli silti vielä yhdeksää erilaista kakkua, perunaleivoksia ja runebergintorttuja.

Alkuperäistä kakkumäärää en laskenut, mutta varmasti valikoimasta riitti jotain jokaiseen makuun. Erikoisruokavalioita noudattavista oli huomioitu ainakin vähälaktoosisia tai laktoosittomia maitotuotteita käyttävät.

20150127_164536
Nam nam! Herkut vetivät blogistin ja ystävä-Tarun suut hymyyn.

Petyin hieman omaan kakunsyöntikykyyni. Oletin pystyväni huippusuoritukseen, jopa voittamaan kaveriporukkamme leikkimielisen kisan. Vielä mitä: kakkumaha täyttyi kuudesta palasta niin, että viimeisen lautasen kolmea herkkua pystyin vain maistelemaan, en syömään loppuun. Oma lopputulokseni oli siis kuusi kokonaan syötyä palaa ja kolme puoliksi syötyä. Sitkein sokerihiiri puolestaan venyi peräti 14 kakkupalaan.

Ähkyttä buffetista tuskin selviää ulos kukaan kakuista kovasti pitävä, ellei itsekuri ole erityisen rautainen. Mutta mitäpä pieni tai isokaan sokerihumala haittaa, ellei se toistu turhan usein. Minusta kakkubuffet on mielenkiintoinen kokemus ja sallittu nautinto silloin tällöin koettuna. Aion käydä toistekin Kakkugalleriassa, sillä estoton herkuttelu buffetissa tuo ihanaa piristystä arkeen.

Kakkugallerialla on Helsingissä kaksi myymälää ja kaksi kahvilamyymälää. Kakkubuffet on tarjolla kahvila-myymälöissä Fredrikinkadulla ja Bulevardilla, kävin Fredrikinkadulla. Buffet maksaa kahvilla tai teellä 11,90 euroa, erikoiskahvilla 13,90. Lue lisää Kakkugallerian kotisivuilta.

Kaikki valokuvat ovat blogin kirjoittajan omaisuutta. Ethän kopioi niitä ilman lupaa, kiitos!

4 vastausta artikkeliin “Makeaa mahan täydeltä: Kakkubuffet haastaa kovimmankin herkkusuun

  1. Kiva kirjoitus ja arvio – mutta kuvat ovat kyllä tosi huonoja, mielellään katsoisi noin herkullisesta aiheesta ees vähän parempia kuin täysin tärähtäneitä ja väärän sävyisiä kuvia!

    Tykkää

  2. Heh, olen usein katsellut tuota kakkubuffettia, mutta en vielä koskaan kokeillut. Olen tosin usein ostanut mukaan Kakkugallerian leivoksia, ja ne ovat kyllä ihania. Tuollainen herkutteluilta kuulostaa mahtavalta! T: herkkusuu

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s