Brunssitestailu jatkuu: Café Lasipalatsille pisteitä tilasta ja terassista

Tammikuun lopussa sain kokea karvaasti, ettei brunssipaikan löytäminen Helsingissä ole välttämättä erityisen helppoa. Moni paikka täyttyy ääriään myöten ja pöytävaraukset pitää tehdä viikkokausia etukäteen. Tällä kertaa suuntasin tutussa seurassa toiveikkaana paikkaan, jonne ei pöytävarauksia edes oteta vastaan: Café Lasipalatsiin.Huhtikuun viimeisenä lauantaina, kello 11 jälkeen kahvilaan mahtui hyvin istumaan minne halusi. Muutamaa tuntia myöhemmin jonoa kassalle oli jo enemmän ja pöydätkin alkoivat hieman täyttyä, mutta ulkoterassien ansiosta isotkaan porukat eivät ilmeisesti jääneet ilman istumapaikkaa.

Ruoat esittelyssä. Brunssi maksaa 17 euroa, alkoholijuomat pitää ostaa erikseen. Kuva: Meri Liukkonen

Juuri tässä piilee yksi kahvilan ehdottomista valttikorteista. Café Lasipalatsissa on siis yksi melko pieni terassi Mannerheimintien suuntaan ja toinen hyvin iso Lasipalatsin sisäpihalla. Aamuaurinko paistaa etenkin pikkuterassille, mutta iltapäivällä lämmöstä pääsee nauttimaan kunnolla myös sisäpihalla.

Puitteet ovat muutenkin varsin mukavat. Jostain syystä minulle kuitenkin tulee Café Lasipalatsin isosta salista mieleen jokin asemarakennuksen vanha kahvila, mikä ei toisaalta välttämättä ole huono juttu. Kovin intiimi tila se ei ole, mutta soveltuu ehkäpä juuri siksi myös monen hengen seurueille ja lastenvaunujen kanssa kulkeville. Toisella puolella pääsee istumaan vähän tunnelmallisemmin. Kahvilaan on esteetön kulku, koska se on katutasossa.

Kuvassa vasemmalla kylmän puolen herkkuja, oikealla lämmintä ruokaa. Kuva: Meri Liukkonen

Entäpä ruoka sitten? No, ruokaa on ehkä hieman vaikea kuvailla, koska se ei herättänyt vahvoja tunteita suuntaan tai toiseen. Tässä vaiheessa täytyy myös huomauttaa, että kärsin testihetkellä kevätflunssan aiheuttamasta tukkoisesta olosta, eivätkä makunystyräni siksi olleet täydessä terässä.

Joka tapauksessa brunssipöytä oli varsin runsas muttei sisältänyt erityisiä yllätyksiä. Lakto-ovovegetaristin maha täyttyi helposti, kun taas vegaanilla olisi ollut varsin rajoittuneet eväät. Ilahduin juustovalikoimasta: oli jotain brie-juustoa tai sen tapaista, cheddaria ja perinteisempiä laatuja. Tomaatti-mozzarellasalaatti oli hyvää, lämminsavulohi ikävä kyllä hieman kuivaa. Paahdetut porkkanat puolestaan maistuivat herkullisilta ja olivat riittävän yrttisiä. Hedelmät saavat pisteitä tuoreudesta. Perunasalaatin jätin tällä kertaa väliin.

Porkkanat, nam! Kuva: Meri Liukkonen

Lämpiminä ruokina maistelin pinaatti-pestoravioleja cashewpähkinöiden kera sekä peruna-herkkusienimunakasta. Niiden lisäksi valikoimissa oli muun muassa punajuuripihvejä hollandaise-kastikkeella, mutta niitä en kokeillut.

Munakas oli minun suuhuni hieman mautonta ja raviolit olisivat kaivanneet jotain raikasta rinnalleen. Jäin ylipäätään kaipaamaan lisää erilaisia salaatteja ja muita raikkaita makuja. Lihansyöjiä muuten hellittiin kylmillä leikkeleillä sekä lämpimillä pekonilla, lihapullilla ja nakeilla, joita varmasti etenkin moni edellisillan viihteellä viettänyt arvostaa.

Tarjolla oli toki myös luonnonjogurttia lisukkeineen, pieniä karjalanpiirakoita, sämpylöitä, leipää ja puuroa. Minicroissantit toivat ylellisyyttä leipäpöytään.

Jälkiruokina sai puolestaan maistella talon mustikkapiirakkaa ja marjamoussea. Kummatkin ihan hyviä, mutta eivät mitenkään erikoisia.

Pahoittelut kuvan surkeasta laadusta! Vasemmalla leipävalikoimaa, oikealla jälkkäreitä. Kuva: Meri Liukkonen

Juomista saatavana oli veden lisäksi ainakin appelsiinimehua ja jotain toista mehua, olisikohan ollut ananasta. Kuohuviiniä ja muita alkoholijuomia olisi saanut lisämaksusta, mutta tällä kertaa skippasin ne. Brunssin hintaan puolestaan sisältyi luonnollisesti kahvi ja tee, joita oli useampaa sorttia. Tummapaahtoinen Mundo-kahvi oli juuri sopivan vahvaa.

Lasipalatsi on loistava valinta isoille seurueille, aurinkoisista päivistä nauttimiseen ja heille, jotka eivät innostu pöytävarausten tekemisestä. Kahvilassa viihtyy hyvin myös yksin, sillä tarjolla on ainakin päivän sanomalehtiä ja mahdollisuus seurata Mannerheimintien vilinää. Rehellisesti sanottuna: vain makuelämysten innostamana en ehkä brunssille tänne palaisi, mutta ystävällinen palvelu, toimiva miljöö, kätevä sijainti ja ennen kaikkea mahdollisuus ex tempore -visiittiin vetävät kyllä puoleensa.

Brunssin lisäksi Café Lasipalatsissa voi toki piipahtaa vaikkapa vain juomassa jotain lämmintä ja nauttimassa kakkupalan. Sitä voin suositella lämpimästi kaikille, vaikka hinnat eivät halvimmasta päästä olekaan.

Café Lasipalatsin brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–15. Hinta 17 euroa, kuohuviini lisämaksusta. Ei pöytävarauksia. PÄIVITYS 5.7.2017: Café Lasipalatsi on lopettanut toimintansa ainakin tuolla nimellä.

Tammikuun lopussa Kulttuurikuurissa nautittiin brunssia Cafe Talossa Hakaniemen ja Kallion rajamailla. Kirjoituksen voit lukea täältä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s