Edullinen yllätysbrunssi Helsingissä

Rennot brunssit taitavat olla Helsingissä nyt melkoisen trendikkäitä. Sen huomaa myös siitä, että ex tempore -syöjälle moni paikka joutuu myymään ei oota.

Suuntasin kaverin kanssa Kallio-Hakaniemi-akselille nauttimaan aamupalan ja lounaan välimuotoa tammikuun viimeisenä sunnuntaina. Vasta neljäs kokeilemamme ravintola pystyi ottamaan meidät vastaan ilman pöytävarausta. Cafe Talo osoittautuikin huippulöydöksi: 17 euron hintaan sai syödä herkullista, tuoretta ja raikasta ruokaa noutopöydästä niin paljon kuin jaksoi.

Lämpiminä vaihtoehtoina tarjolla oli ainakin munakokkelia, lihapullia ja  nakkeja, eli sellaista ruokaa, jota moni varmasti kaipaa pitkäksi venähtäneen illan jälkeen. Itse satsasin kylmiin tarjottaviin, joissa riitti valinnanvaraa myös kasvissyöjälle. Perunasalaatti oli oikein onnistunutta ja marinoidut herkkusienet vähän liiankin hyviä. Salaattiseos oli rapsakkaa ja sisälsi ilahduttavan paljon erilaisia salaattilajeja. Fetajuusto ja mozzarellapallerot maistuivat myös, samaten lohi.

Näiden lisäksi oli muun muassa pastasalaattia, kurkkua, tomaattia, leikkeleitä ja juustoa. Leipäpuolelta nappasin mukaan cocktail-karjalanpiirakoita, mutta himoitsin myöhemmin myös tummia sämpylöitä.

Nom nom! Lautanen täyttyi herkuilla Cafe Talossa. Yläkulman herkkusieniä oli pakko noutaa vielä iso keko lisää. Kalojen ja juustojen alla lymyää muun muassa salaattia. Kuva: Meri Liukkonen

Tarjolla oli toki myös jogurttia ja erilaisia lisukkeita sille, kuten mysliä tai hilloja. Juomina brunssin hintaan sisältyivät jäävesi, appelsiinimehu, kahvi ja tee. Kahviin sai lorauttaa makusiirappia, siitä erikoiskiitos. Pussiteetä oli montaa erilaista, mutta jäin hieman kaipailemaan irtoteetä. Kuohuviiniä myytiin kohtuuhintaan, samaten kuin erilaisia mehuja.

Brunssi ei ole brunssi ilman jälkiruokapöytää. Siellä innokkaita syöjiä odottivat muun muassa suklaakakku, tiramisukakku ja jokin kolmas täytekakku. Kakkuihin petyin hieman, ne olivat jollakin tavoin teollisen oloisia toisin kuin muut Talon tarjottavat. Pikku-croissantit taas olivat juuri sellaisia kuin pitääkin, rapsakoita päältä ja meheviä sisältä. Keveyttä jälkiruokapöytään toivat hedelmäviipaleet, joista mieleeni jäivät ananas ja vesimeloni.

Cafe Talo lupailee kotisivuillaan hyvää, tuoretta ja itse tehtyä ruokaa. Brunssi lunasti lupaukset. Se ei konstaillut turhia, mutta tarjosi kuitenkin makuelämyksiä, joilla sai hieman luksusta sunnuntaihin. Onnistuin myös tavoittamaan ähkyn, joka yleensä iskee jouluaterian tai Ruotsin-laivan buffetillallisen jälkeen. Pelkästään herkkusieniä tuli syötyä varmaan puoli lautasellista, niin maistuvia ne olivat. Aah, voisin syödä niitä lisää vaikka heti! Brunssissa parasta olikin ehdottomasti (seuran lisäksi) maukas ja raikas ruoka, jolla vatsan sai täyteen vieläpä varsin terveellisesti.

Paikkana Talo on varsin mukava, hauska, värikäs, rento ja trendikäs. Asiakaskunta oli samanmoista: nuoria aikuisia oli paljon, mutta toki myös vanhempaa porukkaa ja lapsiperheitäkin. Taustamusiikkiin en kiinnittänyt erityisemmin huomiota, mutta ainakin Röyksoppin Eplen taisin sieltä bongata. Palvelustakaan ei jäänyt ainakaan mitään pahaa sanottavaa.

Talon baaritiski ja näkymiä yläkertaan. Kuva: Cafe Talo

Talo ei kuitenkaan ole kovin suuri ravintola. Se ei ota vastaan pöytävarauksia, joten ainakin isojen porukoiden lienee järkevää tulla syömään ajoissa. Kahden hengen seurueeni tosin sai melko vaivatta pöydän vielä puolenpäivän jälkeenkin. Pieni varoitus on paikallaan: vilukissan kannattaa mennä istumaan mahdollisimman kauas ovesta. Ainoan ison miinuksen annan nimittäin siitä, että ovesta tulvi jäätävää talvi-ilmaa sisälle niin, että jouduin vetämään lopulta takkini takaisin päälle. Hyrr!

Entäpä ne muut ”kokeilemamme” brunssipaikat? Oivassa oli vielä tilaa hieman ennen puoltapäivää, mutta sen jälkeen enää ei. Erityisen suosituksi ja tunnetuksi nousseeseen Sandroon puolestaan pitää tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin: sen nettivarausjärjestelmän mukaan kaikki helmikuun sunnuntaibrunssit on buukattu jo täyteen tammikuussa. Myös Kujassa oli ainakin tällä kertaa täyttä. Kello 13 alkavaan kattaukseen olisi ilmeisesti päässyt, mutta emme malttaneet jäädä odottamaan mahat kurnivina. Ihan hyvännäköinen noutopöytä oli kyllä sielläkin! Kujasta varataan osa pöydistä etukäteen ja loput jaetaan vasta paikan päällä.

Yllätyin kovasti siitä, kuinka paljon brunssipaikkoja on pelkästään Linjojen lähettyvillä. Mutta se on hyvä se: yksi parhaista tavoista viettää sunnuntaita on syödä maukasta ruokaa kiireettä ja jutella samalla kuulumiset läpi ystävien tai perheen kanssa.

Cafe Talo, Hämeentie 2 b. Brunssi sunnuntaisin klo 11–15, hinta 17 euroa. Lisätietoa Cafe Talon verkkosivuilta. Ja sitten ne muut: Sandron verkkosivut täällä, Kuja Bar & Bistron täällä ja Oivan täällä. Tämän artikkelin pääkuvassa Talon sali yläkerrasta katsottuna. Minä ja kaverini istuimme pikkupöydässä alakerrassa. Kuva: Cafe Talo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s